• Category Kategoria: Työnhaku
  • Comment Kommentteja: 0
  • View Luettu: 1116

Opiskelijan talvi ja kevät täyttyy usein työnhausta. Kesätöiden haku on aikaistunut vuosi vuodelta — monet alkavat etsiä kesätyöpaikkaa jo joulu- tai tammikuussa.

Jos kesätyöpaikan kanssa ei tärpännyt, kannattaa opiskelijan olla tarkkana loppukesästä ja alkusyksystä. Silloin mahdollisesti avautuviin uusiin työpaikkoihin ei nimittäin yhtä moni opiskelija huomaakaan hakea. Siksi työnhaku saattaa syksyllä olla selvästi kevättä helpompaa.

Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?

Oma työnhaku kannattaa aloittaa omien tulevaisuudensuunnitelmien pohtimisella. Varsinkin opiskelijan on hyvä miettiä ajoissa sitä, millä alalla haluaa valmistumisen jälkeen työskennellä. Silloin kesätyöt ja lukukausien aikana tehtävät sivutyöt helpottavat vakituisen työpaikan saamista selvästi.

Usein hyväksi havaittu osa-aikainen työntekijä palkataan yritykseen valmistumisen jälkeen vakituiseksi työntekijäksi. Monasti opiskelija ei edes ehdi valmistua ennen tätä — siinäkin tapauksessa opinnot kannattaa tietysti saattaa loppuun.

Ovatko paperisi kunnossa?

Työnhaku on harvoin helppoa. Siksi omaa työnhakua ei pidä ehdoin tahdoin vaikeuttaa. Huolehdi siis siitä, että työhakemus ja ansioluettelo ovat siistejä ja ajan tasalla.

Usein rekrytoinnista vastaava henkilö ei perehdy hakemukseesi kuin muutaman minuutin ajan. Siksi ensivaikutelmalla on väliä myös kirjallisen työhakemuksen kohdalla. Jos ansioluettelosi on epäjärjestyksessä ja hakemuksen kieli on sekavaa, annat myös itsestäsi epätäsmällisen ja pahimmassa tapauksessa sekavan mielikuvan. Se ei ainakaan helpota työnsaantia.

Älä väheksy vuokratyötä!

Monet opiskelijat suhtautuvat väheksyen ja vieroksuvasti kahteen työn lajiin: vuokratyöhön ja myyntityöhön. Tässä he tekevät virheen.

Monelle nuorelle aikuiselle vuokratyö on tie vakinaiseen työhön.

Keikkatyö sopiikin erinomaisesti opiskelijalle, joka kykenee järjestämään sekä työn että opinnot suhteellisen joustavasti. Silloin opinnot eivät kärsi työnteosta, ja kevyemmille kuukausille on helppoa saada lisää työtunteja.

Siksi vuokratyö on opiskelijalle erinomainen valinta!

Myyntityö tekee yritysmaailman tutuksi

Myynti on toinen opiskelijoiden turhaan vieroksuma ala. Pahimpana pidetään tietysti puhelinmyyntiä, josta jokainen on varmasti kuullut kauhukertomuksia.

Kuitenkin puhelinmyynti on oivallinen tapa tutustua yritysmaailmaan. Loppujen lopuksi jokaisessa yrityksessä tarvitaan myyjiä, joiden ansiota yrityksen menestys suurelta osalta on. Jos kauppaa ei synny, ei muitakaan työntekijöitä tarvita.

Harjoittelupaikat tutustuttavat työelämään

Nykyään työharjoittelu kuuluu tärkeänä osana myös korkeakouluopintoihin. Se onkin erinomainen tie tutustua kiinnostaviin työpaikkoihin.

Työharjoittelun yksi huono puoli piilee harjoittelun matalapalkkaisuudessa. Kun kyse on usein pakollisesta harjoittelusta, kyse on työnantajille erittäin edullisesta työvoimasta.

Omaa työharjoittelupaikkaa valitessa kannattaakin ottaa selvää, ovatko samassa työpaikassa aiemmin harjoittelussa olleet saaneet myöhemmin osa-aikaisen tai täysiaikaisen työn samassa yrityksessä.

Jos aikaisemmin talossa harjoittelijana olleet eivät ole saaneet harjoittelun jälkeen varsinaista työtä, kannattaa varmasti jatkaa paremman harjoittelupaikan etsimistä.

MinnaT Artikkelin lähde: http://artikkeli.fi/opiskelijan-tyonhaku-jatkuu-ympari-vuoden/
Kirjoittaja:
Tietoa kirjoittajasta: Opiskelija.

  • authorKirjoittanut:
  • writerLähetetty: kesäkuu 29, 2012
  • liveArtikkeleita kirjoittajalta: 12

Lähetä Kommentteja

Viimeisimmät artikkelit Työnhaku kategoriasta