• Category Kategoria: Asenteet
  • Comment Kommentteja: 0
  • View Luettu: 3580

Olin ennen huoleton ja tavallinen nuori aikuinen, poltin tupakkaa, niinkuin kuuluu. Sitä puhuttiin ennen vanhaaan että aikuisen miehen malliin kuuluu hattu ja piippu. Itse en kumpaakaan omistanut, yritin vain tehdä vaikutuksen polttamalla tavallista tupakkaa. light-tupakkaa, ettei tytöt liikaa pelästyneet. Kaikki eteni normaalisti, kunnes tuli sähkötupakka.

Tajusin eläneeni jonkilaisessa kuplassa, vaikka tiedostin että syöpäähän se aiheuttaa, mutta samalla tiedostin että kaikkihan täällä syöpää aiheuttaa, milloin ranskikset, milloin sipsit, ja olut, sokeri, rasva, kaikki aiheutti syöpää, miksi siis pelästyisin tupakan aiheuttamaa syöpää? mutisin itsekseni aina että kaikkihan me kuollaan kuitenkin.

Tajusin että kun hössöttäjien ja paapojien löpötykset siivosin pois, kyllä se tupakka tappaa, ranskikset ja sokerin tappo-ominaisuudet olivat hatarien tilastojen varasssa, mutta tupakka tappaa peräti puolet käyttäjistään. Aika karua, luultavasti siis saan syövän tai jonkun muun tupakka-sairauden ja kärsin kohtuuttoman nuorena, kohtuuttoman tuskallisen kuoleman.

Tajusin että on olemassa sellainen asia kuin sähkötupakka, joka ei aiheuta syöpää. tilasin netistä heti, ja tupakka loppui sitten lähes vahingossa. Kiitos sähkötupakka. Mutta ei tarina lopu tähän.

 

Sähkötupakalla onkin varjopuolensa, ja ne ovat yllättäviä.

Sinänsä vaarattopmasta kapistuksesta olikin tullut yhtäkkiä vaarallinen kun keltainen lehdistö oli aloittanut kampanjansa uuden asian peloittelulla. Tämä ah niin tuttu asia koskikin nyt karppauksen ja muiden asioiden lisäksi sitten sähkötupakkaa. Äh. Ja kun tupakoitsijat katsoivat vinoon ja tokaisivat että eikös tuo ole vaarallista, niin entäs sitten tupakoimattomat? no ne vasta vinon katsoivatkin. Kylän raitilla sai röökiä vetää ihan rauhassa, mutta annas olla kun sähkötupakka oli huulilla niin katseita tuli, ja neivät olleet onnittelevia, vaan sellaisia kuin olisin heroiinia siinä vetänyt.. Ja minä kun odotin onnitteluja :)

Tämän annan neuvona kaikille tupakoitsijoille: lopettaminen on vaikeeta. aloita heti henkinen valmistautuminen monivaiheiseen prosessiin jonka päätepisteenä on tavallisuus. Eikö kuullosta kovin houkuttelevalta? Ei se olekaan. tästä pitävät ihmiset, viranomaiset, ja tupakka- ja lääkeyhtiöt huolen. Lopettajan tie on kivinen, mutta kun pääset siitä tappavasta perinteisestä röökistä eroon olet jo voiton puolella, ja parissa viikossa saat kokea sellaisen muodonmuutoksen elämässäsii että on oikeastaan ihan sama mitä muut ajattelevat,

Pääasia on että näillä näkymin elät paljon pidempään kuin tupakoitsijat. Tai ainakin niin että ei enää käy niin että kuolet hitaasti tupakkaan, itse aiheutettuun kuolemaan, ja katumus on kauhea.

Sahkotupakka Artikkelin lähde: http://artikkeli.fi/nyt-puhuu-sahkotupakan-uhri/
Kirjoittaja:
Tietoa kirjoittajasta: Sähkötupakka on melkoisen kohuttu laite, mutta tosiasiassa arkipäiväinen ja tylsä kapistus.

  • authorKirjoittanut:
  • writerLähetetty: syyskuu 1, 2012
  • liveArtikkeleita kirjoittajalta: 3

Lähetä Kommentteja

Viimeisimmät artikkelit Asenteet kategoriasta