• Category Kategoria: Vammat
  • Comment Kommentteja: 0
  • View Luettu: 12240

Nivel- ja lihaskivut ovat suomalaisille todella yleisiä vaivoja. Jopa noin 20% myönnetyistä sairaslomista myönnetään juuri näiden vaivojen takia. Tässä tapauksessa näistä vaivoista voidaan puhua jo kansantautina. Monesti näiden vaivojen kipuasteet vaihtelevat vammasta ja yksilöstä riippuen. Yleensä nämä vaivat ovat kuitenkin hoidettavissa itsehoitokeinoilla. Mikäli vaivat ovat jatkuneet jo pitempään on aina ensimmäiseksi käännyttävä lääkärin puheille.

Nivelkipu

Jokainen on varmasti tuntenut nivelkipua flunssassa, mutta yhä useampi kärsii näistä vaivoista kroonisesti. Mikäli huomaat itselläsi jatkuvaa nivelkipua olisi suositeltavaa hankkiutua mahdollisimman pian lääkärin puheille, jotta kivun syy voidaan paikallistaa. Nivelkipu voi johtua mm. seuraavista sairauksista:

  • Nivelrikko
  • Nivelreuma
  • Selkärankareuma
  • Fibromyalgia

Nivelkipu voi olla hyvin erilaista eri paikoissa ja sitä voi lievittää esimerkiksi erilaisilla salvoilla, parasetamolilla tai tulehduskipulääkkeillä. Mikäli nivelkipu on pitkäaikasta on syytä hakeuta lääkäriin mahdollisimman nopeasti.

Lihaskipu

Lihaskipu- ja särky ovat hyvin yleisiä vaivoja. Lihaskipu voi aiheuta monesta eri tekijästä. Lihakset voivat kipeytä mm. vääristä työasennoista tai liian suuresta rasituksesta. Lihaskipuja voi lievittää hieromalla, lämmittävillä sekä viilentävillä salvoilla.

Nivel- ja lihaskipujen ennaltaehkäisy

Näitä yleisiä vaivoja voidaan myös ennalta ehkäistä liikkumalla säännöllisesti kuitenkin huomioiden omat kipurajat jottei lihakset ja nivelet rasitu liikaa. On hyvä myös varmistaa oikeanlainen ruokavalio, jotta elimistö saa kaikki tarvittavat vitamiint sekä hivenaineet. Kalsiumin saanti on myös hyvä tarkistaa mikäli nivel vaivaat. Lihaskipuja voi aiheuta myös nesteen ja suolojen puutteesta. Varmista siis nesteytys sekä tarpeellinen magnesiumin saanti juomalla riittävästi vettä sekä vichyä.

Mikäli vyötäröltä löytyy useampi liikakilo olisi hyvä aloittaa laihduttaminen sillä ylipaino on yksi yleisimmistä nivelkipujen aiheuttajista. Yhdistämällä säännöllisen liikunnan, terveellisen ruokavalion sekä lihasten huollon eli venyttelyn voi nivel- ja lihaskivut häipyä pois ajan myötä.

Akupunktiota on käytetty myös yhtenä hoitokeinona näihin vaivoihin. Akupunktiolla saavutetut tulokset ovat olleet todella positiivisia, mutta ne vaativat yleensä ottaen hyvin useita hoitokertoja. Tällöin hoidoille myös tulee hinnaksi useampi sata euroa. Eli toisin sanoen akupunktio on hyvä hoitomuoto jos siihen on varaa.

 

Raimo Artikkelin lähde: http://artikkeli.fi/nivel-ja-lihaskivut-ovat-yleinen-ja-rasittava-vaiva/
Kirjoittaja:

  • authorKirjoittanut:
  • writerLähetetty: maaliskuu 19, 2012
  • liveArtikkeleita kirjoittajalta: 9

Lähetä Kommentteja

Viimeisimmät artikkelit Vammat kategoriasta