• Category Kategoria: Rock
  • Comment Kommentteja: 0
  • View Luettu: 1043

Suomalainen musiikkiteollisuus on raakaa. Sen tietävät varsin hyvin kokeneet ja menestyneet suomalaiset artistit. Suomessa musiikin teolla ei todennäköisesti rikastu, mutta sillä voi elää. Toki poikkeuksiakin on, mutta esimerkiksi PMMP:n Mira Luoti tienaa lisätuloja K-marketista musiikin teon ohella. Toivottavasti tämä tosiasia on myös kerrottu kaikille tämän päivän Idols- sekä Voiceartisteille. Isot showt vaihtuvat pienien kaupunkien kantabaareihin joissa helposti se glamour on hyvin kaukana.

Miksi musiikin teolla ei sitten voi menestyä Suomessa? Onko syy levy-yhtiöiden vai kenties ilkeiden piraattien, jotka eivät ole valmiita maksamaan musiikista vaan lataavat sen laittomasti internetistä. Mitä tulee digitaaliseen musiikin myyntiin niin siinä levy-yhtiöt voisivat mennä peilin eteen ja miettiä ensimmäiseksi sitä tosiasiaa, että onko digitaalisen musiikin ostaminen tehty tarpeeksi helpoksi? Miksi niin harvan artistin kotisivuilta pystyy tilamaan digitaalista musiikkia? Varmasti moni todellinen fani olisi valmis maksamaan jopa enemmän albumista jos tietäisi sen auttavan artistia tuottamaan laadukasta musiikkia. Miksi artistien kotisivuilta ei voi ostaa helpommin yhtyeen fanituotteita? Jos kysyntää on jo valmiiksi niin miksei tarjontaa ole lainkaan? Bändipaitojen myyminen ainoastaan keikoilla ja jälleenmyyjillä ei riitä. Ehkä myös artistien tulisi alkaa kohtelemaan yhtyettään enemmän yrityksen tavoin.

Hyvin menestyneitä sekä tienaavia artisteja katsottaessa nämä asiat ovat kunnossa. Raaka tosiasia nykypäivänä on se, että pelkkä musiikki ei riitä. Ihmiset ja etenkin fanit haluavat yhtyeistä enemmän irti. Mikäli yhtye ei itse halua tulla liian ”kaupalliseksi” niin sekin on ihan ok, mutta silloin onkin turha valitella sitä, että Suomessa ei elä musiikilla. Hyvin pärjäävät muusikot ja yhtyeet ovat tajunneet sen, että kaupallistuminen ei ole välttämättä pahasta, koska sen avulla he pystyvät keskittymään musiikin tekoon 100%:sesti.

Jokaisen aloittelevan yhtyeen tai artistin joka haluaa tehdä musiikkia ammatiksi tulisikin ennen sitä perehtyä ihan ensimmäisenä yhtyeen tuotteistamiseen sekä markkinointiin. Mikäli ne asiat ovat kunnossa niin silloin ainoastaan musiikki ratkaisee. Myös levy-yhtiön tarpeellisuutta kannattaa miettiä tänä päivänä. On olemassa niin monia väyliä mistä omalle bändille voi saada näkyvyyttä ilman levy-yhtiön panostusta.

Raimo Artikkelin lähde: http://artikkeli.fi/musiikki-ei-myy-enaa-entiseen-malliin/
Kirjoittaja:

  • authorKirjoittanut:
  • writerLähetetty: toukokuu 23, 2012
  • liveArtikkeleita kirjoittajalta: 9

Lähetä Kommentteja

Viimeisimmät artikkelit Rock kategoriasta