• Category Kategoria: Autot
  • Comment Kommentteja: 0
  • View Luettu: 580

Autosi on aina vakuutuksen arvoinen. Pohjantähti tarjoaa edullisen, mutta silti kattavan vakuutuksen ajoneuvollesi ja kaiken lisäksi asiantuntevaa mahdollisen vahingon sattuessa. Kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille on lain mukaan pakollinen ajoneuvovakuutus eli toisin sanoen liikennevakuutus. Laki koskee kaikkia liikenteessä olevia moottoriajoneuvoja ja perävaunuilla on oltava myös oma vakuutuksensa. Liikennevakuutus on luotu korjaamaan onnettomuustilanteessa aiheutuneet vahingot, jotka ovat aiheutuneet henkilölle sekä mahdollisesti myös vielä osapuolen vahingot, mitkä ovat sattuneet omaisuudelle.

Autovakuutus, joka taas on vapaehtoinen, on myös erittäin tärkeä oman uuden autosi turvaksi. Autovakuutuksen funktiona on korvata vahingot tai mahdolliseksi lisäksi myös muita vahinkoja sen mukaan minkälaisen turvan laajuuden olet valinnut omalle vakuutuksellesi. Riippumatta siitä onko kyseessä henkilöauto tai pakettiauto, niin voi valita tarpeiden mukaisesti oman mielensä mukaan mitä tulevaan autovakuutukseensa haluaa. Parhaiten tässä asiassa osaa auttaa vakuutusyhtiö Pohjantähti, monen vuoden kokemuksellaan autovakuutuksista ja liikennevakuutuksista.

Mahdollisiin vakuutusmaksuihin voi mahdollisesti vaikuttaa se, mitä riskejä asiakas haluaa autovakuutuksensa kattavan ja mitä taas asiakas haluaa jättää omalle vastuullesi. Bonukset joissain vakuutustapauksissa voivat myös vaikuttaa vakuutuksen hintaan ja vieläpä se, onko autossasi turvalaitteita. Jos henkilöauton lisäksi satut omistamaan moottoripyörän niin useimmissa moottoripyörävakuutuksissa voit valita niin sanotun seisonta-ajattoman vakuutuksen ja perinteisen seisonta-ajallisen vakuutukset, johon asiakas voi itse ilmoittaa seisonta-ajan.

Kuten sanottua, autovakuutus on vapaaehtoinen autonomistajille ja sen vuoksi on erittäin fiksua ja helppoa myös kilpailuttaa vakuutukset Internetissä. Suurin osa vakuutusyhtiöstä nykypäivänä tarjoavat kätevän mahdollisuuden tehdä vakuutuslaskelmia omilla kotisivuillaan toimivilla vakuutuslaskureilla. On hyvä muistaa myös että on olemassa erillisiä verkkopalveluita, jotka erikoistuvat vapaaehtoisten autovakuutusten hintavertailuun.

 

Kilpailuttaessa autovakuutuksia kannattaa myös ottaa huomioon se, että missä itse asuu. Tämä voi vaikuttaa alentavasti tai korottavasti vakuutuksen lopulliseen hintaan. Asuinpaikallakin on siis merkitys asiaan, vaikka ei niin heti uskoisi. Suurten kaupunkien kuten Helsingin, Espoon, Vantaa, Turun, Tampereen esimerkiksi sisällä maksuissa voi olla mahdollisesti jopa postinumerokohtaisia eroja. Nämä asiat selviävät myös vakuutusyhtiöiden kotisivuilta ja joista mahdollisesti löytyvät laskurit joilla voi laskea hinnat etukäteen. Yksi syy tämänkaltaiselle hinnoittelulle on se, että vakuutusyhtiöt ovat perustelleet hintaeroja muun muassa isojen metropolia-alueiden normaalista poikkeavalla liikennemäärällä sekä myös korjauskuluilla. Toisin sanoen kalleinta auton remontointi ja huoltaminen on juuri näillä alueilla.

Tutustu tarkemmin osoitteessa www.pohjantahti.fi

Matti M. Artikkelin lähde: http://artikkeli.fi/liikennevakuutus-tuo-turvaa/
Kirjoittaja:

  • authorKirjoittanut:
  • writerLähetetty: lokakuu 24, 2013
  • liveArtikkeleita kirjoittajalta: 6

Lähetä Kommentteja

Viimeisimmät artikkelit Autot kategoriasta