Musiikkisoittimissa olemalla ykkönen, täytyy olla paras kaikessa. Tallennuskapasiteetin määrästä tyylikkyyteen ja toimivuuteen, suunnittelijat pyrkivät tekemään parhaansa vastatakseen kuluttajien kaikkia tarpeita. Kannettavat musiikkisoittimet ovat kehittyneet muutaman vuoden aikana hurjasti ja tarjoavat tänä päivänä paljon mahdollisuuksia musiikinkuuntelijoille kuin tekniikkafriikeillekkin.

On mielenkiintoista huomata että MP3 soittimet ja iPodit niin usein koetaan samaksi asiaksi. Valmistajat yrittävät kovasti erottua kilpailijoistaan, mutta viimekädessä kuluttajat määräävät miten tuote loppujen lopuksi suoriutuu ja mikä sen lempinimeksi tulee. MP3 soittimien ja iPodejen lähtökohta on sama. Molemmat ovat kannettavia musiikkisoittimia joiden tarkoituksena oli korvata kannettavat cd-soittimet. MP3 soittimet ja iPodit toistavat useita eri tiedostomuotoja esimerkiksi WAV, MP3, WMA sekä MPEG. Molemmat toimivat myös tietojentallennusvälineenä. MP3 soittimet toimivat enemmänkin muistitikkuna toimivana, yleensä maksimitallennuskapasiteetti on MP3-soittimissa 1 GB, kun iPodit tarjoavat pienemmän kapasiteetin lisäksi jopa yli 60 GB tallennuskapasiteettia!

Ipodit ja MP3-soittimet kilpailevat laitteen suorituskyvyssä ja ominaisuuksissa. Ominaisuudet MP3 soittimissa ovat musiikki- ja äänisoitin, tallennuslaite, äänityslaite, puhelinluettelo, ja FM Radio. Vaikka tämä kuulostaakiin täyteen pakatulta, lisätarvikkeet ovat monesti vähäisiä. Et voi tehdä juuri muuta kuin vaihtaa kaulahihnaa. Ipodeilla on enemmän mahdollisuuksia ja voit muokata kaikkea melko vapaasti itsesi näköiseksi. Ne eivät ole pelkästään musiikkisoittimia, vain voit myös katsoa valokuviasi iPodin pieneltä LCD-näytöltä. Ja ne Ipodit, jotka toistavat videoita takaa sinulle jotakin tekemistä yksinäisille illoille, vaikka ollessasi yksin autossa.

iPodit antavat Myös mahdollisuuden koristella tai suojata laitetta. On olemassa paljon hyviä verkkosivuja, jotka tarjoavat liimattavia koristetarroja ja suojuksia Ipodeille. Ipodeja voi kuvailla myös henkilökohtaisena digitaalisena kumppanina, tai jopa pienenä tietokoneena, joka kulkee mukanasi paikasta toiseen. Jotkut fanaatikot ovat muokanneet soittimiaan tuomaan tietokoneeltaan hyödyllisiä asioita, kuten kalentereita ja osoitekirjoja.

Muita hyödyllisiä lisätarvikkeita iPodeille ovat vedenkestävät suojakotelot, paremmat kuulokkeet, ipod telakka, ipod kaiuttimet,  kello- ja radiosysteemit, akut, kasettisovittimet, mediasoittimet, ja fm-lähettimet. Ja paljon muita! Ipodien suosion kasvaessa lista kasvaa kasvamistaan.

Teknologia kasvaa samaa tahtia kun kuukaudet kuluvat eikä ole ihme että aikoinaan kovahintaiset tavalliset mp3 soittimet jäävät sijaltaan toiseksi iPodeille.  Ne eivät vaan ole tavallisia kannettavia musiikkisoittimia, vaan ovat siirtyneet taskuistamme ja käsistämme erilaisiin klubeihin. Musiikinharrastajien suosikkitarvike iPdodille onkin erilaiset ipod telakat, jotka toimivat ”miksauspöytinä” kappaleille ipodin soittolistalta.

Klubien Dj:t käyttävät usein myös iPodia jotta he voivat luoda uusia biittejä ja rytmejä tanssilattialle yhdistämällä iPodin ja uusimmat digitaaliset mikserit. Jopa klubejen asiakkaatkin voivat joissakin paikoissa ottaa ipodinsa mukaan ja tuoda niitä miksauspöytään!

Tavalliset MP3-soittimetkaan eivät ole vielä poistuneet käytöstä. Ne ovat iPodejen jälkeen paras vaihtoehto ja sopivat niille, jotka eivät halua kaikkea ylimääräisiä ominaisuuksia, joita iPod tuo tullessaan. Luultavasti kaikki tavalliset MP3-soittimet tulevat aina säilymään. Edulliset MP3-soittimet sopivat myös niille, jotka eivät halua käyttää rahaa hieman kalliimpiin ipodeihin, mutta haluavat kuitenkin korvata kömpelön ja isokokoisen cd-soittimensa.

Kaikki kunnia musiikkisoittimien voittajalle, ipodille: Se ei ole pelkästään loistava musiikkisoitin, vaan on uuden digitaalisen ajan merkki-ikoni. Sen suosio, helppokäyttöisyys ja suuri potentiaali on saanut koko musiikkiteollisuuden mukaan myrskyn tavoin! Se on elänyt omaa elämäänsä luomalla lukuisia laitteita ja sovelluksia, jotka ovat mieliksi erilaisille ihmisille ja faneille. Kun yhä useampi kiintyy iPodeihinsa, suunnittelijat kehittävät meille jatkossakin kaikkea uutta, mikä parantaa entisestään näitä rakkaiksi koettuja leluja.

Mikko Luoma Artikkelin lähde: http://artikkeli.fi/ipodien-ja-mp3-soittimien-aikakausi/
Kirjoittaja:

  • authorKirjoittanut:
  • writerLähetetty: tammikuu 8, 2011
  • liveArtikkeleita kirjoittajalta: 1

Kommentteja (1)

  • Samaa mieltä mp3-soittimista
    Samaa mieltä mp3-soittimista kommentoi (helmikuu 1, 2011 at 12:21 pm)

    Tässä se on selkokielellä ilmaistu: Ei voi pärjätä, jos myy täysin käyttökelvottomia tuotteita. Pari kertaa Diel-soittimen tilanneena voin sanoa, että siihen koukkuun en ole palaamassa. Taidan pysytellä tästä lähin Applen tuotteissa niin tietokoneissa, matkapuhelimissa kuin mp3-soittimissakin.

Lähetä Kommentteja

Viimeisimmät artikkelit MP3-Soittimet ja iPodit kategoriasta